Veel gestelde vragen

• Waarom Interkontakt voor het inlenen van buitenlands personeel?

Wanneer u zaken doet met Interkontakt bent u verzekerd van een partner welke alles regelt volgens de geldende wet- en regelgeving. Bovendien is Interkontakt al geruime tijd een betrouwbare partner in de uitzendwereld en weet waar ze over praat wanneer het gaat over het inzetten van buitenlands personeel.

• Wat zijn de punten van aandacht binnen mijn bedrijf, waar ik rekening mee moet houden bij het inlenen van buitenlands personeel?
Buitenlandse medewerkers vragen extra aandacht. Denkt u hierbij aan de acceptatie van de Nederlandse werknemers bij u op de werkvloer. Draagvlak creëren op de werkvloer is dus een must. Uw medewerkers moeten samenwerken met de buitenlandse werknemers. Daarnaast dient u rekening te houden met het feit dat buitenlandse medewerkers ééns per 6 á 8 weken een korte periode naar huis willen. Een ander aandachtspunt bij het inzetten van buitenlandse medewerkers is de taal. Het is verstandig om dit vooraf met uw eigen personeel te bespreken. Dit geldt ook voor eventuele culturele verschillen.

• Wanneer is het inlenen van buitenlandse werknemers een goede oplossing?
Het inlenen van buitenlandse werknemers biedt in alle gevallen een uitkomst, waar de Nederlandse arbeidsmarkt niet in kan voorzien. Houdt u er wel rekening mee dat de buitenlandse medewerkers altijd voor een langere periode naar Nederland komen. U kunt rekening houden met een minimale periode van 6 á 8 weken.

• Wat moet ik betalen voor een buitenlandse medewerker?
Dit is sterk afhankelijk van het salaris wat is overeengekomen met de medewerker. Verder spelen zaken als reiskosten en onderdak ook een rol.

• Welke voordelen zitten er aan het inlenen van buitenlandse medewerkers?
Motivatie en inzet zijn de grootste voordelen wanneer we praten over buitenlandse werknemers. Zo heeft het inzetten van Duits personeel als voordeel dat er weinig tot geen taalprobleem is op de werkvloer, maar wel vakmanschap. Bij de inzet van Engelse medewerkers praten we vaak over technisch personeel. Ook hier geldt weinig taalproblemen en zeer veel vakmanschap. Vooral in de branches metaal en techniek (elektromonteurs, loodgieters) wordt veel gebruik gemaakt van Engels personeel. De voordelen van Poolse werknemers zijn vooral inzet en motivatie.

• Hoe is het geregeld wanneer de buitenlandse medewerker ziek wordt?
Wanneer de buitenlandse medewerker ziek wordt valt hij onder de Nederlandse ziektewet. Daarnaast zorgt Interkontakt dat u in deze periode een gelijkwaardige vervanger heeft.