Internationale werving

Wanneer uw vacatures moeilijk in te vullen zijn met Nederlandse werknemers, kunnen wij u een oplossing bieden door het vinden van gekwalificeerde buitenlandse vakkrachten. Deze gemotiveerde vakkrachten vinden wij voor u vooral in de volgende Europese landen Duitsland, Polen en Engeland. Uiteraard verzorgen wij voor deze werknemers niet alleen het werk, maar ook de huisvesting, vervoer en verzekering. Dit alles volledig volgens de Nederlandse en Europese richtlijnen.

Aantal Landen
Volgens de Europese wet- en regelgeving mogen mensen van de EU vrij in Nederland werken. Interkontakt bemiddelt voor deze werknemers. Het gaat hierbij om de volgende werknemers:
• Duitse medewerkers
• Poolse medewerkers met Europees identiteitsbewijs

Duitse medewerkers
Vanaf 2000 houdt Interkontakt zich bezig met het werven, selecteren en uitzenden van Duitse werknemers. Veel van deze medewerkers zijn werkzaam in de industrie, techniek, metaalbewerking, productie en logistiek. De afgelopen jaren heeft Interkontakt een goed netwerk van contacten in Duitsland opgebouwd. Mede hierdoor kunnen wij een goede selectie maken van gekwalificeerd personeel. Naast het feit dat de Duitse medewerkers goede kwalificaties hebben, biedt ook de taal een groot voordeel. Personeel van Nederlandse bedrijven is de Duitse taal namelijk redelijk vaardig. Duitse medewerkers die door Interkontakt geselecteerd zijn, kunnen als EU-ingezetenen vrij werk verrichten binnen Nederland, een werk/verblijfsvergunning is dus niet nodig. De Duitse medewerkers vallen onder de Nederlandse wet- en regelgeving. De verblijfsduur voor Duitse medewerkers is onbeperkt.

Poolse medewerkers met Europees identiteitsbewijs
Vanaf 2004 zend Interkontakt Poolse medewerkers uit. Naast de hulpkrachten uit Polen, zenden wij ook Poolse vakkrachten uit. Bij hulpkrachten kunt u denken aan productiemedewerkers, agrarische medewerkers, inpakkers, magazijnmedewerkers. Bij vakkrachten kunt u denken aan timmerlieden, stukadoors, schilders, lassers of constructiebankwerkers . De medewerkers uit Polen die door Interkontakt geselecteerd zijn, zijn in het bezit van een geldig paspoort. Dit betekent dat zij als EU-ingezetenen vrij arbeid verrichten binnen Nederland. Een werk/verblijfsvergunning is dan ook niet nodig. Poolse medewerkers vallen onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Vanaf 1 mei 2007 is voor alle Poolse mensen vrij arbeid in Europa toegestaan.