Werken via Interkontakt

Wat wil je doen

Je wilt als starter aan de gang of je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Dan ben je bij Interkontakt aan het goede adres. Wij helpen jou om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen. Ook voor tijdelijk werk of vakantiewerk ben je bij ons aan het juiste adres.
Het enige wat we van je nodig hebben is een klein beetje van je tijd. Deze tijd hebben we nodig om in een intakegesprek je te leren kennen. Hierin wordt duidelijk wie je bent en wat je wilt. Dit alles met als doel om later niet voor verrassingen te komen staan. Hierna stellen wij jou voor bij verschillende bedrijven in de buurt. Interkontakt werkt voor je!

Regels
Waar moet ik aan denken?
Wanneer je bij Interkontakt gaat werken, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je verzekering. Heb ik vrije dagen? Ik ben ziek, wat gebeurt er nu? Wil je hierover meer weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Zekerheid
Als je bij Interkontakt werkt, dan bouw je aan je toekomst. Wanneer je langer voor ons werkt, dan bouw je meer rechten en zekerheden op. Meer salaris, betere arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling en voordelige verzekeringsmogelijkheden.

Vakantiedagen
Wanneer je een heel jaar voor Interkontakt hebt gewerkt, dan heb je recht op 24 doorbetaalde vakantiedagen. Heb je minder gewerkt dan worden op basis van de gewerkte dagen, je vakantiedagen bepaald.

Ziekteverzuim
Word je ziek, dan heb je in de regel na 2 dagen recht op een ziektewetuitkering. De hoogte van de uitkering, is afhankelijk van het aantal uren dat je hebt gewerkt in de 13 weken voordat je ziek werd. Wil je hierover meer weten, neem dan contact met ons op. We vertellen je graag hoe het in elkaar zit.

Persoonsgegevens
Er geldt een wettelijke identificatieplicht voor iedereen die in loondienst werkt. Werk je voor Interkontakt , dan bewaren wij een kopie van je identificatiebewijs in onze administratie. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens, we zullen je gegevens dan ook niet ongeoorloofd gebruiken.

Verdiensten
Je werkt omdat je geld wilt verdienen. Dan wil je natuurlijk weten hoe je salaris tot stand komt.  We geven je hieronder een aantal punten van aandacht.

Urenbriefje
Wanneer je gewerkt hebt, dan wil je graag betaald krijgen. De hoogte van je salaris is afhankelijk van de gewerkte uren. Daarom geeft Interkontakt je urenstaten. Op deze staten vermeld je hoeveel uur je gewerkt hebt, met eventuele overuren. Het urenbriefje laat je ondertekenen door de opdrachtgever. Je vult deze urenstaat elke week in en levert hem dan in bij Interkontakt . Natuurlijk is er ook een kopie voor jezelf en de opdrachtgever.

Salaris
De hoogte van je salaris is geregeld in de CAO voor Uitzendkrachten. Hierin staat vermeld dat je recht hebt op een garantiebasisuursalaris. Deze is afhankelijk van opleiding, ervaring, leeftijd en je functie. Op je salaris worden een aantal zaken ingehouden zoals loonbelasting en sociale verzekeringspremies. Hierna blijft er een netto salaris over. Dit maakt Interkontakt wekelijks over op je bank- of girorekening. Daarnaast ontvang je van Interkontakt periodiek een loonstrook waarop je salarisberekening staat. Je kunt dan zien wat je gewerkte uren zijn, de ingehouden belastingen en premies bedragen en wat de overige toeslagen en reserveringen zijn.

Over je bruto salaris krijg je 8% vakantiegeld. Op de loonstrook vind je dit bedrag terug als vorm van een reservering. Er zijn ook nog andere reserveringen welke je per gewerkt uur opbouwt. Deze reserveringen zijn bedoeld voor het doorbetalen van salaris bij feestdagen, buitengewoon verlof of kort verzuim. Naast dat ook deze reserveringen op je loonstrook staan, staat natuurlijk ook het netto salaris op je loonstrook. Naast je loonstrook verstrekken we aan het begin van het jaar een jaaropgaaf.  Hierop staat je bruto jaarloon met alle inhoudingen die gedaan zijn. Met deze gegevens kun je eventueel het belastingformulier, T-biljet, invullen